Categorie Archief Gezelschapshonden

doorjohan

De juiste keuze voor een hondenverzekering

Je kijkt uit naar je nieuwe hond en je zoekt en leest alle informatie die je kunt krijgen over het houden van een hond. Hoe ga je de hond opvoeden zodat het een fijn en gehoorzaam gezelschapsdier wordt? Ga je daarvoor een cursus speciaal voor puppy’s of de iets oudere hond? Je gaat natuurlijk ook informatie inwinnen over de voeding van je hond en de speeltjes die je voor hem kunt kopen. En je zorgt er ook voor dat de nieuwe hond de eerste tijd rustig zijn nieuwe omgeving kan verkennen. Je komt dan ook voor de keuze of je wel of niet een hondenverzekering moet afsluiten.

Een hondenverzekering?

Je gaat natuurlijk ook op zoek naar een goede dierenarts die jouw hond alle zorg kan geven die hij of zij verdient. Je moet in ieder geval jaarlijks een bezoek brengen aan de dierenarts voor de inentingen en een algemene controle van de hond. Die jaarlijkse kosten kun je nog wel inschatten en zelf opbrengen. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat jouw hond ziek wordt, een poot breekt of per abuis een speeltje doorslikt. En dan moeten er foto’s worden gemaakt of er volgt een operatie. Dat zijn kosten die niet op voorhand zijn in te schatten maar die behoorlijk kunnen oplopen. Je kunt daarvoor natuurlijk maandelijks een bedrag opzij zetten maar je kunt ook een hondenverzekering, ook wel huisdierenverzekering afsluiten voor de medische kosten. Dan hoef je je geen zorgen te maken over eventuele hoge kosten.

Mogelijkheden hondenverzekering

Als je besluit om een hondenverzekering voor je viervoeter af te sluiten, heb je verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Voordat je je keuze maakt, is het verstandig om na te gaan hoe groot jouw budget is om eventueel zelf een gedeelte van de kosten te kunnen dragen. Want niet alle kosten van de dierenarts worden vergoed. Meestal moet je ook rekening houden met een eigen risico; dus een bedrag dat je zelf moet betalen per keer dat je gebruik maakt van de verzekering. Ook is er natuurlijk sprake van een maximaal bedrag dat je per jaar kunt declareren aan ziektekosten van je hond. Daarnaast geldt ook vaak een maximum bedrag aan de kosten van het consult dat je dierenarts in rekening brengt. De hoogte van de te vergoeden bedragen is afhankelijk van het gekozen verzekeringspakket. Waarbij geldt dat hoe hoger de te vergoeden bedragen zijn, hoe hoger de verzekeringspremie die je per maand of per jaar moet betalen.

Aanvullende dekkingen

Meestal kun je bij het afsluiten van je hondenverzekering ook kiezen voor extra dekkingen. Je kunt dan denken aan kosten voor dierfysiotherapie en aan kosten voor gebitsproblemen bij je hond. Bij het gebruik maken van een aanvullende dekking heb je wel een verwijzing van je dierenarts nodig.

Meer informatie
Ben je overtuigd van het nut om een hondenverzekering voor je hond af te sluiten? Ga dan voor meer informatie en voor een vergelijking van de verschillende hondenverzekeringen naar deze handige hondenverzekering vergelijker.